21 Temmuz 2011 Perşembe

Ankara Anlaşması Vizesi ile İngiltere'de Hangi İşleri Yapabilirim

Ankara Anlaşması vizesi ile kendinize ait aklınıza gelen her tür yasal işi yapabilirsiniz. Örnek vermemiz gerekirse:

Kuyumcu;
El işçiliği, bilgi ve beceri gerektiren konuda tecrübeniz varsa, çok da iletişim gerektirmeden kendinize bir yer bulabilirsiniz.

Oto tamircisi;
Bazı sertifikalar gerekebilir. Bnlarla ilgili araştırma yapabiliriz.

İnternetten pazarlama;
Her hangi bir konuda resmi satış organizasyonunuzu kurarak internetten satış yapabilirsiniz.

Bay & bayan kuaförü;
Bu konuda mesleki eğitim görmeniz şansınızı artıracaktır.

Avukat;
Belirli diploma ve lisans koşullarına bağlıdır. İngiltere'de bir yüksek lisans eğitimi almanız resmi baro kayıtlı bir avukat olmanızı sağlayacaktır. Uluslararası ticari hukuk konularında, evlenme, boşanma, velayet, vatandaşlık, kaza ve tazminatlar alanlarında ciddi ihtiyaç bulunmaktadır.

(Özel ders veren) Öğretmen;
Burada yerleşik Türk vatandaşlarının çocuklarına ana dilde eğitim verilmesi, sınavlara hazırlanmasında önemli katıkı sağlanabilir.

Boya-Badanacı;
Çok az dil bilgisi gerektiren konuların başındadır. Kendinizi internette tanıtarak önemli miktarda müşteri bulabilirsiniz.

Temizlik İşleri & Bahçe Bakımı;
Çok az dil bilgisi ve iletişim gerekliliği ile bağımsız yapılabilecek işlerden biridir. Müşterilerin size ulaşabileceği bir alt yapı kurmak başarıyı garantiler.

Taksici;
Lisans ve izin gerekebilir. Bu amaçla orada bulunmak kapıları açacaktır. İletişim gerekliiliği ve bazı snavlara girme olasılığı bulunmaktadır.

Danışman;
Uluslararası konularda, özellikler ülkemizle ticarette bazı aracılık, danışmanlık ve komisyonculuk faaliyetleri yürütülebilir.

Pedicab sürücüsü; (Üç tekerlekli, arka sepetinde iki yolcu taşıyan turistik bisiklet)
En serbest yapılabilecek işlerden biridir. Mahalli idareden bir sertfika & izin almak gerekebilir. Ek iş olarak da yapılabilir. ÖZellikle turistik yerler ve parklarda aranan bir aktivitedir.

Veteriner
Ülkemize kıyasla çok yüksek düzeyde bulunan evcil hayvan sahiplik oranı size iyi bir iş imkanı sağlayabilir. Ancak yerel izinler ve sertifika ihtiyacı gerekebilir. Diploma denkliği hususlarına ve mesleki sorumluluk sigorta konularına dikkat edilmesi gerekir.

Çocuk Bakıcısı
Son derece ihtiyaç duyulan bir konudur. Önemli olan bu meslekte referanslara sahip olmaktır.

Emlakçı
Belirli sertifika veya lisans ihtiyacı olabilir. İletişim düzeyiniz önemlidir.

Sıva Ustası
İnşaat ve tadilat konularında fazla İngilizce bilgisi gerekmeden yapabileceğiniz işlerden biridir. Müşterilerce tanındıktan sonra süreklilik kazanılacak aranan iş konularındandır.

Su tesisatçısı
Tüm diğer işçilik gerektiren konular gibi ülkemize kıyasla yüksek ücret kazandıran işlerdendir. Belirli yerel sertifika izinler gerektirebilir.

Elektrikçi
Özel uzmanlık, bilgi ve beceri gerektiren konulardan olması sebebiyle ihtiyaç duyulan bir alandır. İyi bir gelir getirebilir. Belirli lisans veya sertifika şartları konusunda araştırma yapılmalıdır.

Doğal gaz tesisatçısı
Özel uzmanlık, bilgi ve beceri gerektiren konulardan olması sebebiyle ihtiyaç duyulan bir alandır. İyi bir gelir getirebilir. Belirli lisans veya sertifika şartları konusunda araştırma yapılmalıdır.

TV, Saat, Bilgisayar veya Telefon (Elektronik Eşya) Tamircisi
Günümüzde hızla azalan konulardandır. Ancak önemli derecede müşteri potansiyeli bulunmaktadır. Özellikle insanların yoğun hareket halinde bulunduğu lokasyonlarda hizmet verilebilir. Her hangi bir diploma ve sertifika gerekmez. Belirli seviyede iletişim bilgisine ihtiyaç duyulabilir.

Oto yıkayıcısı
İletişim gerekmeyen konular arasındadır. Araç trafiğinin bulunduğu, insanların vakitlerini ayırabilecekleri yerlerde bu hizmet verilebilir. Alışveriş merkezleri otoparkları, benzinlikler vb.

Bahçıvan
Belirli tecrübe gerektiren işlerdendir. Peyzaj konusunda diplomaya ve 3 boyutlu tasarım bilgisine sahipseniz iş imkanlarında sınır tanımazsınız.
Kurduğunuz ekiplerle hem ticari müşterilere hem de müstakil evlere hizmet sağlayabilirsiniz.

Pazarlamacı
Alacağınız belirli temsilciliklerle piyasaya girmeye çalışan veya hali hazırda var olan firmaların ürünlerini satabilirsiniz. Belirli lisans ve izin konularını araştırmakta yarar vardır.

İthalatçı-İhracatçı
Türk ürünlerini bilen biri olarak İngiltere'de satılabilecek veya İngiltere'den tedarik edilerek Türkiye'de satılabilecek ürünlerin ticareti ve dağıtmını yapabilirsiniz.

Kafe, Bar, Restoran veya Market işletmecisi
Bu işlere ait belirli bilgi birikimi ve kültüre sahipseniz yapabileceğiniz işlerdendir. İster kendi işinizi sıfırdan açarsınız, ister var olan bir işletmeyi kiralar veya satın alabilirsiniz.

Ayakkabı Ustası veya tamircisi
İhtiyaç duyulan ancak icra eden kişilerin hızla azaldığı mesleklerden biridir. Geniş bir müşteri kitlesine ulaşabilirseniz ciddi bir gelir kaynağı oluşturabilir.

Web tasarımcısı
Daha çok sanat dalı gibi gözükmektedir. Basit pratik çözümler sağlayabilecek girişimcilere her zaman yer vardır. Şirketlerle dönemsel anlaşmalar yoluyla servis sağlayıcı olabilirsiniz. Diplomanızdan çok gerçekleştirdiğiniz iş size müşteri getirecektir.

IT Uzmanı
Sertifika ve diplomalarınız kadar referanslarınızın da önemli olduğu iş koludur. Bilgi ve uzmanlık gerektirdiğinden önemli manada gelir sağlayabilir.

Grafik tasarımcı
Daha çok sanat dalı gibi gözükmektedir. Basit pratik çözümler sağlayabilecek girişimcilere her zaman yer vardır. Şirketlerle dönemsel anlaşmalar yoluyla servis sağlayıcı olabilirsiniz. Diplomanızdan çok gerçekleştirdiğiniz iş size müşteri getirecektir.

Marangoz
El işi ve sanatınızla, kazanacağınız referanslarla orta seviyede bir İngilizce bilsiyle önemli başarılar kazanabilirsiniz. Çevre edinmek ve potansiyel müşterilere ulaşabilmek önemli unsurlar olacaktır.

Tatlıcı, Börekçi
Ciddi anlamda dışardan beslenen bir toplum olan İngilizler için alternatif tadlar üretebilirsiniz. Bazı sertifika ve izinler istenebilir.

Organizatör
Servis sektörünün önem kazandığı toplumlarda, evlilik, piknikler, doğum günü, cenaze vb. işler için organizatörlere ihtiyaç duyulmaktadır. Gerek oradaki Türk toplumu gerekse yerleşikler için hizmet sunabilirsiniz. İngilizce bilgisinin yüksek olması gerektiğini hatırlatırız.

Butikçi
Kendi perakende satış dükkanınızı oluşturabilirsiniz. Özellikle bu konuda tecrübeye sahipseniz, Türkiye ve Honk Kong'dan tedarik ederek her şey 10 Pound vb. konseptte butik zincirleri açabilirsiniz.

Terzi
Kişiye özel dikimin "lüks" kabul edildiği ve buna göre fiyatlandırma yapıldığı ülkede işinde başarılı olan terziler bir sanatkar olarak iyi derecede kazanç elde etmektedirler. Ancak iletişim seviyesini iyi derecede tutabilmek için İngilizce bilgisi gerekmektedir.

Manav veya Pazarcı
Zahmetli görüldüğü için yerel kişilerce pek yapılmayan konudur. Özellikle organik ürünler ve ev yapımı ürünler konusunda pazarlarda kendinize yer bulabilirsiniz. Pazarlarda yerler için önceden kiralamak gerekmektedir.

Burada bazı iş konularını örnek olması açısından sunduk. Dilediğiniz tüm yasal işleri yapabilirsiniz. Ancak şu unutulmamalıdır. Vergi kaçırmak ciddi bir suç olduğundan yürüttüğünüz tümlerde resmi bir muhasebeciden yardım almayı, açık ve net işlemler gerçekleştirmeyi ihmal etmeyiniz.

Ofis Tercüme Hizmetleri sizlere bu vize alma işlemi sürecinde evraklarınızın tercümesinde uygun fiyat ve hızlı servis ile yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder